“HOŞ GELDİN YA ŞEHRİ RAMAZAN’’


06.05.2019 08:49:30     1184
“HOŞ GELDİN YA ŞEHRİ RAMAZAN’’

“Oruç Sabrın, Sabır da İmanın yarısıdır.” Diyen Başkan EMÜR şunları söyledi;

“Manevi derecesi çok yüksek ve Ahiret kazancı büyük olan Ramazan ayına, 5 Mayıs akşamı kılacağımız teravih namazını kılıp Sahura kalkarak, 6 Mayıs Pazartesi günü tutacağımız oruçla beraber girmiş olacağız ve 04 Haziran Salı günü günü ise Ramazan Bayramını, 1. Gününü hep birlikte idrak edeceğiz. Ramazan Ayı tüm İslam âlemine ve insanlığa mübarek olsun.

Yüce Allah’ın (c.c.) bizlere lütfettiği nimetlerden birisi de Mübarek Ramazan ayıdır. Tüm Müslümanların coşkuyla ve sabırla beklediği bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayı, İslamiyet’te oruç tutarak nefsimizi terbiye etme ayı olup manevi huzura erdiğimiz mübarek aylarımızdan birisidir.

Ramazan ayı; Kadın- erkek, büyük- küçük halkımızın tüm kesimleriyle; oruçlarıyla, teravihleriyle, iftarıyla, mukabeleleriyle, salatü selamlarıyla, fitre ve zekâtlarıyla, mahyaları ve iftarlarıyla büyük bir coşkunun yaşandığı Müslümanlar için mübarek ve bereketli bir aydır.

Dostlukların sevgi ve sabır ile beslendiği bu mübarek Ramazan ayının ülkemizi ve İslam âlemini bereketiyle donatması, tüm mü’minlerin gönüllerinin sevgi ve iman coşkusu ile taşması, tutulan oruçların yapılan ibadet ve duaların Allah katında kabul olması, gönüllerin iman, sevgi ve kardeşlik bağlarıyla birbirine bağlanması temennisiyle Ramazan-ı Şerifleriniz hayırlara vesile olsun” dedi

İletişim

  • Keşap Belediye Başkanlığı
    Keşap/GİRESUN
  • (0454) 641 4545 - 641 4044
  • (0454) 641 4360
  • bilgi@kesap.bel.tr